Social Media Manager – Storytelling

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

 

 

Wij zijn FEL, onderdeel van het Altavia netwerk: een inventief, levendig en enorm gepassioneerd en team. Niet voor onszelf maar voor onze klanten. En voor de klanten van onze klanten. Strategisch, tactisch en creatief, zonder de bullshit van de hypes. Wij zijn de makers die er alles uit halen wat erin zit.

 

Jij bent: degene die met vlotte pen het verhaal van FEL verder schrijft. FEL heeft de afgelopen jaren de transitie gemaakt van activatie- naar Social Media bureau. Waarbij we zowel in klanten, als in team enorm gegroeid zijn. Waar Social nooit stopt met ontwikkelen, doen wij dat uiteraard ook niet. Dit is waar jij om de hoek komt kijken: het volgende hoofdstuk, van een prachtig verhaal.

 

Jouw functie: zal bestaan uit 3 componenten: Social Media management, Storytelling en strategie. Oftewel, een multidisciplinaire functie. Triple the action, triple the fun.

 

 

Social Media Manager [50%]

Als Social Media Manager wordt jij een hybride teamspeler, die iedere klant weet te pleasen. Je staat hierdoor in nauw contact met creatie en de Social Media Managers van andere klanten. Het bedenken van copy/copy-insteek, het schrijven van stories of ontwikkelen van formats komt dichtbij jouw taak als Storyteller. Om de kwaliteit en snelheid zo hoog mogelijk te houden stem jij zo veel mogelijk af met de desbetreffende manager, maar neem jij ook voorbereidende taken op je. Zodat jullie samen zo efficiënt mogelijk, de maximale kwaliteit kunnen behalen.

 

Competenties

  • In staat om creatie gericht te briefen;
  • Analytisch learnings te verwerken in verdere stappen;
  • Planmatig te werk te gaan;

 

 

Storytelling [40%]

Als Social Story Teller breng jij de socials van onze klanten naar het volgende level. Jij bent degene die in de materie duikt en de mooiste verhalen ophaalt bij de merken. Deze verhalen vertaal jij in een handomdraai naar het juist kanaal. Een Instagram Story? Geen probleem. Een pakkende copy? Geen probleem. Een scherpe inhaker? Geen probleem. Aan de andere kant ben jij in staat om te denken vanuit merkwaardes. Denk hierbij aan het schrijven van een rationale op basis van pijlers of het ontwikkelen van een gedachtegang voor een creatief format. Jij bent dé Social Story Teller van FEL.

 

Competenties

  • Er stroomt inkt door je aderen;
  • Je schakelt gemakkelijk tussen klanten;
  • Bent nieuwsgierig en duikt tot de bodem voor ideeën;
  • “Heb je al gelezen wat er vanoch…” JA. Trending kent geen geheimen;

 

 

Social Strateeg [10%]

‘’Wij geloven dat content altijd geoptimaliseerd moet worden vanuit de audience met het platform in gedachte’’. Dit dekt precies de lading die in deze competentie naar voren komt. Bij FEL doen we nooit iets zomaar omdat het leuk is, er gezellig uitziet of iemand anders dat ook doet. Het moet altijd bijdrage. Dit is waarom we vanuit kernwaardes, doelstellingen, pijlers en strategieën werken. Het is van groot belang dat alles wat je doet vanuit een gedachtegang komt. Of je nu een rationale schrijft voor een nieuw project of een story ontwikkelt die maar 24 uur blijft staan. Alles moet strategisch kloppen. Hierbij zal je veel schakelen met creatie, maar ook met de Social Media Managers.

 

Competenties

  • Beredeneren vanuit merkwaardes;
  • Ervaring in merk-, doelgroep- en insight denken;
  • Verifiëren van die ideeën met de contentstrategie;

 

 

Wat kun je van ons verwachten?

Wij zijn als bureau vooral een jong, hecht team van creatieve, ambitieuze professionals. Bij ons staan verantwoordelijkheid, nieuwsgierigheid en groei centraal. In jouw rol krijg je veel vrijheid om deze in te vullen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je kennis internationaal te ontwikkelen binnen het Altavia netwerk waar FEL onderdeel van is.

 

Naast prima salarisvoorwaarden en een persoonlijk ontwikkelbudget bieden we een cultuur van hard werken en veel lachen. Je krijgt een Apple Macbook om op te werken en een heerlijke verse lunch van de Buurtboer. Een mooie kans om te werken voor leuke en grote merken, waarin jij jezelf kunt ontwikkelen!

 

 

Tot snel

Wil jij samen met ons er alles uithalen, mooie content maken en pas jij bij bovenstaand profiel? Solliciteer dan direct en stuur je CV en motivatie naar . We zijn nieuwsgierig en kijken uit naar je reactie!

 

Cet article Social Media Manager – Storytelling est apparu en premier sur Altavia Sumis.